Milujete hranolky? Vyzkoušejte tuto odlehčenou a zdravou variantu bez smažení. Nejde o žádné polozvadlé kousky, které spíše připomínají kaši. Tyto hranolky krásně křupou!
Co budeme potřebovat
- 2 batáty
- 4 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžičky oleje (třeba kokosového)
- ½ lžičky granulovaného česneku
- olej ve spreji
- sůl dle chuti
Postup
- Oloupejte si brambory, umyjte a nakrájejte na hranolky.
- Namočte je do vody na 45 minu, a poté je nechte okapat a osušit na utěrce.
- Do sáčku (nejlépe se zipem) si nasypte nejprve jednu polovinu hranolek a 2 lžičky kukuřičného škrobu, nechte jej trochu nafouklý, uzavřete a třepejte, aby se batáty ve škrobu obalily.
- To stejné zopakujte se zbývajícími hranolkami a škrobem.
- Obalené hranolky nasypejte do mísy. Přidejte k nim olej a česnek.
- Pekáč si vyložte alobalem (lesklou částí dolů) a mírně posprejujte olejem.
- Hranolky na takto nachystaném plechu důkladně rozprostřete, nechte místa mezi jednotlivými hranolkami, aby během pečení dobře „dýchaly“.
- Pečte na 220 °C asi 30 minut.
- V polovině pečení plech otočte, aby se propekly rovnoměrně.
- Upečené hranolky posolte.
Tyto křupavé batátové hranolky se přímo nabízí snoubit s domácím grilovanýn hamburgerem, co myslíte? Pokud plánujete setkání s přáteli nebo rodinou u grilu, určitě je tím potěšíte a překvapíte.
Hranolky z batátu si lze připravit i smažením! Pro pohodlné restování se může hodit pořádná pánev od Tescomy.