Připomíná banánový koláč, ale je mnohem jednodušší! Tento nepečený dezert z banánu používá grahamové sušenky místo klasické krusty.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 20 celých medových grahamových sušenek, rozdělených
- 5 malých banánů, nakrájených na plátky
- 205 ml plnotučného mléka
- 140 g vanilkového nebo banánového pudingu
- 230 g smetanový sýr
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka
- 340 g šlehačky
Postup
- Dno mísy vyložte polovinou grahamových sušenek.
- Na vrstvu sušenek položte plátky banánu.
- Ve velké míse prošlehejte mléko a pudink, dokud se nespojí a nevznikne hladká a hustá směs.
- Vyšlehejte si šlehačku.
- V samostatné misce prošlehejte smetanový sýr a slazené kondenzované mléko.
- Přidejte šlehačku a smíchejte, dokud se dobře nespojí, a poté polovinu směsi nalijte na plátky banánu.
- Přidejte vrstvu sušenek, banánů a smetanového krému.
- V malém plastovém sáčku rozdrťte pár sušenek a posypte povrch dezertu.
- Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc
Pokud milujete banány a chcete si v horkých letních dnech dát nějaké osvěžení, zkuste si připravit banánové smoothie podle našich receptů.