Zeleninová pánev s uzeným tofu a teriyaki omáčkou

Zeleninová pánev s uzeným tofu a teriyaki omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Domovem tofu je Asie, a proto i nejčastější recepty z tofu patří právě do čínské, japonské nebo vietnamské kuchyně. Vyzkoušejte lahodné sladko-slané špízy s tofu a ananasem okořeněné čerstvým zázvorem.

Co budeme potřebovat

Na teriyaki omáčku

  • 1/2 hrnku sójové omáčky
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku ananasové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 polévková lžíce vody

Na tofu a zeleninu

  • 250 g uzeného tofu
  • 1/2 velké červené cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 250 g ananasu (můžete použít i konzervovaný)

Postup

  1. Nejprve si připravte teriyaki omáčku: všechny suroviny smíchejte v hrnci na mírném ohni a nechte cca 2 minuty povařit za stálého míchání. Poté odstraňte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  2. Tofu nakrájejte na kostky cca 1×1 cm a zalijte teriyaki omáčkou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu.
  3. Troubu předehřejte na 200°C.
  4. Do pekáčku vysypeme nakrájené marinované tofu, papriku, ananas a cibuli
  5. Pečte cca 30 minut a během pečení několikrát otočte.
  6. Po upečení vyjměte z trouby, potřete zbylou marinádou a ihned podávejte např. s rýží.
Pánev s tofu a zeleninou ve sladké omáčce.
Zdroj: littlespicejar.com

Cizrna patří mezi nejzdravější potraviny, nebojte se vyzkoušet i další skvělé cizrnové recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.