Jednoduché smažené tofu se zeleninou

Jednoduché smažené tofu se zeleninou

Tofu je alfou a omegou moderní vegetariánské kuchyně, proto nesmíme zapomenout na úžasné recepty z tofu se zeleninou. Pečené tofu se výborně hodí k typicky asijským přílohám- rýži, těstovinám nebo třeba kuskusu.

Co budeme potřebovat

  • 250 g tofu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce agávového sirupu nebo medu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 lžíce sladké chilli omáčky

Postup

  1. V misce smíchejte všechny ingredience (kromě tofu) a vytvořte marinádu.
  2. Tofu nakrájejte na kostičky a důkladně ponořte do marinády. Nechte alespoň 30 minut marinovat.
  3. Na pánev přidejte olej a nechte ho rozehřát.
  4. Tofu přidejte na pánev a smažte dozlatova.
  5. Podávejte se zeleninou dušenou na páře a rýžovými nudlemi.

Pro skvěle usmažený pokrm si vyberte jednu z našich recenzovaných pánví z nerezu! S nimi nešlápnete vedle!

Talířek osmaženého tofu s omáčku k namáčení.
Zdroj: blog.seasonwithspice.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.