Tato polévka z fazolí je národním bulharským pokrmem. Říká se jí také čorba.
Dá se do ní přidat několik druhů zeleniny, od rajčat, až po cuketu, a můžeme přidat i uzené či vepřové maso.
My zvolili tuhle variantu a chutná opravdu skvěle!
Co budeme potřebovat
- 150 g fazolí
- 50 g celeru
- 100 g mrkve
- 50 ml oleje
- 100 g cibule
- 20 g hladké mouky
- 100 g kapie (i sterilované)
- sůl
- česnek
- 30 g uzeného masa
- pažitka
Postup
- Namočené fazole uvaříme společně s celerem a mrkví.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku, tím uděláme jíšku. Tu pak zředíme a povaříme.
- Spojíme s fazolemi. Na kostičky nakrájíme celer, mrkev a kapii. Přidáme k fazolím.
- Okořeníme solí, česnekem a přidáme uzené maso.
- Nakonec přidáme pažitku