Velmi chutná ovocná pomazánka ze švestek se hodí jako náplň do buchet, knedlíků, ale i jako poleva na koláč anebo k masu.
Co budeme potřebovat
- 1 kg švestek, vypeckovaných
- 100 g čokoláda na vaření (44%)
- 500 g cukru krupice
- 100 g holandského kakaa
- 1 ks vanilkového cukru
- 100 ml rumu
Postup
- Umyté a vypeckované švestky pokrájíme, vložíme do hrnce, zastříkneme pár kapkami vody a povaříme do měkka.
- Potom ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.
- Vedle v míse si smícháme cukr, kakao, vanilkový cukr, přidáme do švestkové směsi a necháme rozpustit za stálého míchání.
- Čokoládu na vaření nalámeme na kostičky a přidáme do směsi, kde necháme rozpustit a provaříme za stálého míchání 5 minut.
- Nakonec přidáme rum, promícháme a plníme do umytých skleniček.
- Skleničky uzavřeme a sterilujeme při 80°C 15 minut.
- Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat.
S touto ovocnou pomazánkou si připravit tento recept na hovězí steak!