Koláč s jahodami, je to nejlepší letní osvěžení ke grilovačce nebo pikniku.
Co budeme potřebovat
- 300 g čerstvých jahod
- 1 linecké těsto na koláč
- 125 g tučného měkkého tvarohu
- 1/8 másla
- 100 g cukru moučka
- 1 želatina Oetker
- 80 g cukru krystal
Postup
- V troubě upečeme koláčový korpus z lineckého těsta.
- Změklé máslo utřeme s cukrem do hladkého krému, do kterého zapracujeme tvaroh.
- Jahody podélně rozpůlíme.
- Koláčový korpus potřeme krémem a poklademe půlkami jahod.
- Připravíme želatinu dle návodu na sáčku.
- Ještě teplou želatinu lžící nanášíme na koláč v tenké vrstvě, vzápětí rovnoměrně naneseme zbytek želatiny a necháme zchladnout.
- Koláč necháme v chladu alespoň 2-3 hodiny, aby korpus nasákl vlhkost krému.