Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Ovocné knedlíky jsou typickým českým jídlem, které se dá jíst jako hlavní jídlo nebo dezert. Dá se dělat se všemi druhy ovoce. Favoritem bývají ovšem jahody!  

Co budeme potřebovat

  • 250 g tvarohu
  • 200-250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • jahody

Postup

  • Tvaroh, mouku, vejce a sůl smíchejte dohromady a vypracujte pevné pružné těsto.
  • Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku asi 5 mm.
  • Nakrájejte na čtverečky, na každý čtvereček položte kousek ovoce a tvarujte těsto kolem ovoce, dokud nebude zcela zakryté a nebude mít tvar koule.
  • Až budete hotovi s první várkou, shromážděte zbytky těsta do koule a znovu vyválejte.
  • Mezitím dejte vařit velký hrnec s vodou (musí být plný asi ze dvou třetin).
  • Když se začne vařit, vložte ovocné knedlíky – ne příliš mnoho najednou, protože potřebují trochu dýchat.
  • Přiveďte zpět k varu.
  • Když vyplavou nahoru, pokračujte ve vaření asi 3 – 5 minut.
  • Vyndejte je děrovanou lžící a podávejte s oblíbenými přísadami.
Nadýchané kynuté těsto s čerstvými jahodami k zabalení.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.