Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort
Příprava: 20 minut Počet porcí: 4

Nemáte rádi v teplých dnech těžké máslové dorty? K chuti Vám přijde chlazený nepečený jahodový dort plný čerstvých jahod.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  • 2 balení kakaových BeBe sušenek
  • 130 g másla

Na náplň

  • 1 smetana na šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tučného měkkého tvarohu
  • moučkový cukr dle chuti
  • jahody
  • čirá želatina

Postup

  1. Rozdrcené sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, promícháme a vzniklou hmotu namačkáme na dno dortové formy.
  2. Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme mascarpone a tvaroh a vše propojíme.
  3. Vzniklým krémem potřeme korpus.
  4. Omyté jahody pokrájíme na půlky, poskládáme je navrch dortu a přelijeme čirou dortovou želatinou.
  5. V lednici necháme uležet do druhého dne.
Forma vysypaná rozdrcenými sušenkami s krémem z jahod.
Zdroj: therecipecritic.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.