Nemáte rádi v teplých dnech těžké máslové dorty? K chuti Vám přijde chlazený nepečený jahodový dort plný čerstvých jahod.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 2 balení kakaových BeBe sušenek
- 130 g másla
Na náplň
- 1 smetana na šlehání
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- moučkový cukr dle chuti
- jahody
- čirá želatina
Postup
- Rozdrcené sušenky spojíme s rozpuštěným máslem, promícháme a vzniklou hmotu namačkáme na dno dortové formy.
- Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme mascarpone a tvaroh a vše propojíme.
- Vzniklým krémem potřeme korpus.
- Omyté jahody pokrájíme na půlky, poskládáme je navrch dortu a přelijeme čirou dortovou želatinou.
- V lednici necháme uležet do druhého dne.