Studená smetanová omáčka

Studená smetanová omáčka
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Tato omáčka je skvělá v kombinaci s pečenou hovězí svíčkovou a je vynikající i v kombinaci s pečeným kuřecím, vepřovým nebo jehněčím masem.

Co budeme potřebovat

  • 150 g strouhaného sýru
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 1 kelímek cottage

Postup

  1. Kelímek cottage bez příchuti vsypeme do misky, přidáme zakysanou smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr.
  2. Dobře promícháme. Ochutíme solí, mletým pepřem a do hotové omáčky vsypeme celou hrst čerstvé nasekané pažitky.
  3. Smetanovou omáčku podáváme vychlazenou.
  4. Je vhodná jako dip ke grilovanému masu nebo zelenině.

Pokud vás zajímají spíše přílohové omáčky, tzv. dipy, inspirujte se u našich dalších receptů.

Metlička v misce s krémovou omáčkou.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.