Tento sirup má vše! Je nakyslý, sladký, trochu květinový, mírně povzbuzující a dodává zajímavý rozměr široké škále nápojů. Můžete ho použít místo citronové šťávy nebo v kombinaci s ní k dochucení a rozjasnění všeho od sklenice sodovky až po gin s tonikem. Navíc v lednici vydrží až měsíc.
INGREDIENCE
- 300 g cukru
- 360 ml vody
- 425 g vypeckovaných višní
POSTUP
- Vložte všechny ingredience do malého hrnce.
- Dejte na středně vysokou teplotu a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu, abyste udrželi var, a za občasného míchání vařte 10 minut, dokud tekutina nezíská jasně červenou barvu.
- Nechte zcela vychladnout a poté uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až měsíc.
K tomuto koláči by sedla i výborná káva. Podívejte se na naši recenzi nejlepších kávovarů DeLonghi. Kdo vyhrál v našem srovnání?