Bublanina s višněmi

Bublanina s višněmi
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Bublanina patří mezi oblíbené dezerty. Proč nevyzkoušet třeba višňovou? Připravíme si ji z piškotového těsta a uvidíte, že vám bude moc chutnat!

INGREDIENCE

  • 2 dcl mléka
  • 2 dcl oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 kg višní
  • drobenka

INGREDIENCE

  • máslo
  • hrubá mouka
  • cukr

POSTUP

  • Vejce ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Přidejte olej, mléko a mouku s práškem do pečiva.
  • Vyšlehejte hladkou hmotu. 
  • Těsto vylijte do formy.
  • Posypte vypeckovanými višněmi a nakonec drobenkou.
  • Drobenku si připravte tak, že prsty uhněťte máslo, hrubou mouku a cukr do pískové hmoty.
  • Bublaninu pečte při 200°C po dobu 30 minut.
Višňová bublanina servírovaná na talířku se lžičkou.
www.platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.