Višňová marmeláda

Višňová marmeláda
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Není lepšího způsobu, jak si uchovat višně třeba na zimu, než připravit si z nich marmeládu. Máme pro vás jednoduchý návod, s kterým to zvládne úplně každý!

INGREDIENCE

  • 500 g višní
  • 500 g cukru
  • 250 g jablek
  • šťáva z 1 citronu
  • Gelfix Extra

POSTUP

  • Vypeckované višně i jablka pokrájejte nadrobno.
  • Gelfix extra smíchejte se 2 lžícemi cukru a přidejte k třešním a jablkům do hrnce.
  • Přidejte citronovou šťávu.
  • Za stálého míchání povařte asi minutu.
  • Přidejte zbytek cukru a přiveďte k varu.
  • Stále míchejte a vařte 5 minut.
  • Odeberte pěnu.
  • Plňte do připravených vyvařených sklenic až po okraj, zavíčkujte, po 3 minutách otočte dnem vzhůru.
Marmeláda z višní ve sklenici se lžičkou, položená na prkýnku spolu s plátky pečiva.
www.yummynotes.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.