Není lepšího způsobu, jak si uchovat višně třeba na zimu, než připravit si z nich marmeládu. Máme pro vás jednoduchý návod, s kterým to zvládne úplně každý!
INGREDIENCE
- 500 g višní
- 500 g cukru
- 250 g jablek
- šťáva z 1 citronu
- Gelfix Extra
POSTUP
- Vypeckované višně i jablka pokrájejte nadrobno.
- Gelfix extra smíchejte se 2 lžícemi cukru a přidejte k třešním a jablkům do hrnce.
- Přidejte citronovou šťávu.
- Za stálého míchání povařte asi minutu.
- Přidejte zbytek cukru a přiveďte k varu.
- Stále míchejte a vařte 5 minut.
- Odeberte pěnu.
- Plňte do připravených vyvařených sklenic až po okraj, zavíčkujte, po 3 minutách otočte dnem vzhůru.