Kompot z višní s citronem a vanilkou

Kompot z višní s citronem a vanilkou
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 10

Luxusní višňový kompot, jehož krása tkví v jednoduchosti! Pouze spaříte višně spolu s citronem, cukrem a čerstvou vanilkou, což z nich během pár minut udělá naprostou delikatesu. Servírujte ho teplý třeba na kaši či zmrzlině nebo studený s jogurtem a granolou.

INGREDIENCE

  • 160 ml vody
  • 120 g třtinového cukru
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • ½ vanilkového lusku, podélně rozříznutého
  • 500 g omytých a vypeckovaných višní (gramáž platí pro vypeckované višně)

POSTUP

  1. Do hrnce dejte vodu, cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku.
  2. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
  3. Přidejte višně.
  4. Nechte 3–5 minut vařit, dokud višně nezměknou a šťáva není sirupovitá.
  5. Vychladlý kompot vydrží v lednici až týden.
Ovocný kompot v mističce.
www.berriesandlime.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.