Kdo říká, že čokoláda nemůže být zdravým začátkem dne? Směs kakaového prášku a tmavé čokolády dodává muffinům chuť bez přílišného tuku. Jako bonus vám vždy zpříjemní ráno!
INGREDIENCE
- 1/4 šálku slunečnicového oleje
- 1/4 šálku peciček z hořké čokolády
- 1 a 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1 a 1/8 šálku třtinového cukru
- 2/3 šálku sušených višní
- 1 velké celé vejce
- 2/3 šálku nízkotučného mléka
- 1/2 šálku plus 1 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 ° C a dejte rošt do středu trouby.
- 16 formiček na muffiny vyložte papírovou vložkou a dejte stranou.
- Smíchejte olej a čokoládové pecičky v žáruvzdorné misce a zahřívejte v mikrovlnné troubě za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Promíchejte a dejte stranou vychladnout.
- Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, sůl, třtinový cukr a sušené višně.
- Všechny ingredience smíchejte dohromady, aby se spojily.
- V samostatné míse prošlehejte celé vejce, mléko, jogurt a vanilkový extrakt.
- Do mísy s moukou nalijte vychladlou čokoládovou směs a jogurtovou směs.
- Vše smíchejte dohromady.
- Těsto příliš nemíchejte, jinak muffiny nevykynou správně.
- Pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z muffinů nevyjde čistá.
- Vyjměte muffiny z trouby a před podáváním nechte mírně vychladnout.
- Zbytky lze skladovat pevně zabalené při pokojové teplotě až dva dny.