Čokoládové muffiny s višněmi

Čokoládové muffiny s višněmi

Kdo říká, že čokoláda nemůže být zdravým začátkem dne? Směs kakaového prášku a tmavé čokolády dodává muffinům chuť bez přílišného tuku. Jako bonus vám vždy zpříjemní ráno!

INGREDIENCE

  • 1/4 šálku slunečnicového oleje
  • 1/4 šálku peciček z hořké čokolády
  • 1 a 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/8 šálku třtinového cukru
  • 2/3 šálku sušených višní
  • 1 velké celé vejce
  • 2/3 šálku nízkotučného mléka
  • 1/2 šálku plus 1 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 175 ° C a dejte rošt do středu trouby.
  2. 16 formiček na muffiny vyložte papírovou vložkou a dejte stranou.
  3. Smíchejte olej a čokoládové pecičky v žáruvzdorné misce a zahřívejte v mikrovlnné troubě za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.
  5. Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, sůl, třtinový cukr a sušené višně.
  6. Všechny ingredience smíchejte dohromady, aby se spojily.
  7. V samostatné míse prošlehejte celé vejce, mléko, jogurt a vanilkový extrakt.
  8. Do mísy s moukou nalijte vychladlou čokoládovou směs a jogurtovou směs.
  9. Vše smíchejte dohromady.
  10. Těsto příliš nemíchejte, jinak muffiny nevykynou správně.
  11. Pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu jednoho z muffinů nevyjde čistá.
  12. Vyjměte muffiny z trouby a před podáváním nechte mírně vychladnout.
  13. Zbytky lze skladovat pevně zabalené při pokojové teplotě až dva dny.
Muffiny z kakaa a višní položené na roštu.
www.portal.peopleonehealth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.