Lahodná kombinace se zeleným chřestem dodá polévce působivou barvu a svěží chuť. Využijte chřestovou sezónu a vyzkoušejte originální spojení dvou skutečně zelených zelenin.
INGREDIENCE:
- 1 lžíce olivového oleje
- 75 g nakrájené cibule
- 1 svazek nakrájeného zeleného chřestu
- 1 nakrájená brokolice zbavená tvrdého stonku
- 4 stroužky česneku
- 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
- sůl a pepř na dochucení
- 30 ml kokosového mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce estragonu
POSTUP:
- Ve velkém hrnci mírně rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekanou cibulku a restujeme dozlatova.
- Přidáme chřest, brokolici a česnek a 5 minut restujeme za stálého míchání.
- Zalijeme vývarem a vaříme cca 20 – 25 minut doměkka.
- Osolíme a opepříme.
- Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Sundáme z ohně.
- V malé misce smícháme kokosové mléko a citronovou šťávu.
- Podáváme ozdobené citronovým kokosovým mlékem a nasekaným estragonem.