Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Nejčastější úpravou vánoční rybí polévky je pravděpodobně bílá neboli krémová rybí polévka. Je krásně hutná a vydatná a skvěle vás zahřeje!

INGREDIENCE

  • maso a odřezky z 1 kapra
  • mrkev, petržel, kousek celeru
  • cibule
  • máslo
  • bobkový list, nové koření
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • smetana na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky

POSTUP

  • Maso a odřezky očistíme a dáme vařit spolu s polovinou nahrubo nakrájené zeleniny asi v 1,5 – 2 litrech vody, dle toho, jak silnou polévku chceme.
  • Vaříme asi 20 minut.
  • Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na drobno a na másle osmahneme.
  • Ke konci posypeme moukou.
  • Z vývaru vytáhneme odřezky a ponecháme jen maso.
  • Vývar i smaženou zeleninu spojíme a dále vaříme spolu s ostatním kořením dalších 20 minut.
  • Přidáme smetanu.
  • Osolíme a opepříme dle své chuti.
  • Při servírování můžeme dozdobit pažitkou či petrželkou.
Porce smetanové polévky z ryby dozdobená petrželkou.
www.yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.