Tento pokrm téměř jistě osloví většinu strávníků. Maso se nejprve dvě hodiny marinuje v majonéze a cibuli, díky čemuž bude úžasně jemné. Poté se peče spolu s bramborami v troubě, aby se chutě báječně spojily. Tip na skvělý víkendový oběd!
INGREDIENCE
- 800 – 900 g králíka
- 2-3 cibule
- sůl, podle chuti
- černý pepř, podle chuti
- 5 lžic majonézy
- koření na maso, dle chuti
- 700-800 g brambor
- 4 lžíce rostlinného oleje
POSTUP
- Králíka nakrájejte na kousky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
- Vložte maso do mísy.
- Dochuťte solí, pepřem a kořením na maso, přidejte majonézu a cibuli a dobře promíchejte.
- Mísu zakryjte a nechte v lednici marinovat.
- Brambory oloupejte.
- Velké brambory překrojte napůl nebo na čtvrtiny, menší nechte celé.
- Brambory osolte, opepřete, pokapejte olejem a dobře promíchejte.
- Zapékací mísu vyložte alobalem.
- Přendejte do ní králíka a brambory.
- Horní část mísy pevně uzavřete alobalem.
- Troubu rozehřejte na 180°C a pečte asi 60 minut.
- Poté odstraňte alobal a pečte dalších 25-30 minut.
- Nakonec vyndejte z trouby, znovu přikryjte alobalem a nechte 15-20 minut odpočívat.
- Upečeného králíka s bramborami nandejte na talíře a podávejte horké.
Vyzkoušejte i naše bezkonkurenční recepty s králičím masem 10x jinak. Pečené i dušené varianty!