Máte po ruce králičí stehýnka? Doporučujeme je opéct se směsí koření, jako je oregano, tymián a bazalka, a jako přílohu zvolit misku rýže s žampiony a paprikou. Skvělý tip na víkendový oběd!
INGREDIENCE
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 králičí stehna (cca 230 g každé)
- sůl
- pepř
- tymián
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 žampionů, nakrájených na plátky
- ½ žluté papriky, nakrájené na kostičky
- ½ červené papriky, nakrájené na kostičky
- 1 lžička rozmarýnu
- 140 g rýže
- ½ šálku bílého vína
- ¼ šálku zeleninového vývaru
- 85 g hrášku
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Zahřejte rostlinný olej na pánvi na středním ohni.
- Přidejte králičí stehýnka a dochuťte je solí a pepřem.
- Mezitím použijte malou misku a smíchejte tymián, oregano, bazalku, olivový olej a špetku soli.
- Použijte tuto směs a rozetřete ji na králičí stehýnka.
- Stehna je třeba opékat na pánvi 2-3 minuty z každé strany.
- Vložte je do trouby na dalších 40 minut.
- Do pánve, na které jste smažili králíka, přidejte žampiony a papriky.
- Promíchejte a zeleninu dochuťte rozmarýnem, solí a pepřem.
- Přidejte rýži.
- Zalijte bílým vínem a vývarem.
- Přiveďte k varu a přikryjte pokličkou na 25 minut.
- Přidejte hrášek a společně s rýží 3-4 minuty povařte.
- Králičí stehýnka vyndejte z trouby a podávejte se zeleninovou rýží.
Užijte si i našich 5 nejlepších receptů na medové pokrmy. Máme pro vás sladké i slané varianty!