Králík pečený s fenyklem

Králík pečený s fenyklem
Příprava: 30 minut Vaření: 110 minut Počet porcí: 8

Kombinace králíka a fenyklu může být pro někoho trochu neobvyklá. Dejte tomu však šanci! Jedná se totiž o skvělou pochoutku, na které si pochutná celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • 1 králík naporcovaný na 8 kusů
  • 4 velké stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 2 bulvy fenyklu nakrájené na klínky
  • 1 velká cibule nakrájená na měsíčky
  • 85 g pancetty, nasekané
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • ½ šálku nahrubo nasekaných listů fenyklu
  • ¾ šálku bílého vína
  • ½ šálku kuřecího vývaru

POSTUP

  1. Vložte do mixéru 2 velké stroužky česneku, rozmarýn, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře a lžíci olivového oleje a vytvořte pastu.
  2. Potřete pastou kousky králíka a dejte přes noc do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  4. Použijte pekáč nebo zapékací mísu dostatečně velkou, aby se do ní vešly kousky králíka, cibule a fenykl.
  5. Okolo králíka a mezi kousky položte fenykl, cibuli, pancettu, 2 stroužky česneku a semena fenyklu a navrch položte polovinu fenyklových listů.
  6. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  7. Pečte 30 minut.
  8. Přidejte ½ šálku bílého vína a pečte další hodinu.
  9. Každých 15 minut podlévejte šťávou z pekáče.
  10. Pokud je v pekáči málo tekutiny, přidejte více vína nebo vody.
  11. Zvyšte teplotu na 230 stupňů Celsia.
  12. Pečte dalších 15 minut, dokud králík nezíská zlatohnědou barvu.
  13. Kousky králíka otočte a pečte dalších 15 minut, během kterých ho ještě jednou podlejte.
  14. Fenykl a cibule by měly být měkké a pěkně opečené.
  15. Přendejte králíka a zeleninu na nahřátý talíř a udržujte v troubě teplé, zatímco budete připravovat omáčku.
  16. Dejte pekáč nad hořáky na vysokou teplotu a zalijte ¼ šálkem bílého vína a kuřecím vývarem.
  17. Z pekáče seškrábněte všechny hnědé kousky a svařte tekutinu asi na polovinu.
  18. Nechte prohřívat asi 3 až 5 minut.
  19. Králíka posypte zbylými fenyklovými listy a podávejte s omáčkou.
Kusy králíka a fenyklu v pekáči.
www.internationalcuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.