Králík upečený s kysaným zelím

Králík upečený s kysaným zelím
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4

Snadný na přípravu a chuťově naprosto vynikající! Takový je následující recept na pečeného králíka s kysaným zelím. Vyzkoušejte ho i vy!

INGREDIENCE

  • 100 g kvalitní prorostlé slaninky
  • 1 lžíce oleje z hroznových jader
  • 3 plátky másla
  • 4 stehna z králíka
  • himálajská sůl
  • 1 lžička mleté ​​sušené zeleniny
  • brambory
  • kysané zelí
  • olivový olej

POSTUP

  1. Králičí maso pořádně omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Slaninku nakrájejte na kostičky a spolu s olejem z hroznových jader osmahněte na pánvi.
  3. Orestovanou slaninku vyjměte a do pánve vložte plátky másla a přidejte stehna.
  4. Nechte je krátce zatáhnout, aby do sebe nasála rozpuštěné máslo, protože králičí maso je sušší.
  5. Když máte stehna dozlatova orestovaná, přendejte je do zapékací mísy, přidejte slaninu, do pánve nalijte cca 1 dcl vody a nechte výpek vařit.
  6. Přidejte do něj mletou sušenou zeleninu a výpekem zalijte stehna v zapékací míse.
  7. Maso přikryjte kysaným zelím, zakryjte alobalem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi hodinku nebo do měkka.
  8. Potom sundejte alobal a pečte ještě chvíli odkryté pěkně dozlatova.
  9. Jako příloha se skvěle hodí pečené brambory.
  10. Oloupané brambory nakrájejte na měsíčky nebo hranolky, blanšírujte ve vroucí vodě asi 5 minut, poté je sceďte a poklaďte na plech s pečícím papírem.
  11. Pokapejte olivovým olejem, posolte a pečte asi 20 minut na 200 stupních.
  12. Dobrou chuť!
Kus králíka s kysaným zelím a pečenými bramborovými hranolkami na talíři.
www.miriamkalisova.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.