Snadný na přípravu a chuťově naprosto vynikající! Takový je následující recept na pečeného králíka s kysaným zelím. Vyzkoušejte ho i vy!
INGREDIENCE
- 100 g kvalitní prorostlé slaninky
- 1 lžíce oleje z hroznových jader
- 3 plátky másla
- 4 stehna z králíka
- himálajská sůl
- 1 lžička mleté sušené zeleniny
- brambory
- kysané zelí
- olivový olej
POSTUP
- Králičí maso pořádně omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- Slaninku nakrájejte na kostičky a spolu s olejem z hroznových jader osmahněte na pánvi.
- Orestovanou slaninku vyjměte a do pánve vložte plátky másla a přidejte stehna.
- Nechte je krátce zatáhnout, aby do sebe nasála rozpuštěné máslo, protože králičí maso je sušší.
- Když máte stehna dozlatova orestovaná, přendejte je do zapékací mísy, přidejte slaninu, do pánve nalijte cca 1 dcl vody a nechte výpek vařit.
- Přidejte do něj mletou sušenou zeleninu a výpekem zalijte stehna v zapékací míse.
- Maso přikryjte kysaným zelím, zakryjte alobalem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi hodinku nebo do měkka.
- Potom sundejte alobal a pečte ještě chvíli odkryté pěkně dozlatova.
- Jako příloha se skvěle hodí pečené brambory.
- Oloupané brambory nakrájejte na měsíčky nebo hranolky, blanšírujte ve vroucí vodě asi 5 minut, poté je sceďte a poklaďte na plech s pečícím papírem.
- Pokapejte olivovým olejem, posolte a pečte asi 20 minut na 200 stupních.
- Dobrou chuť!