Pokud nemáte čas na marinování králíka, bude se vám tento recept náramně hodit. Máslo totiž udrží králíka šťavnatého po celou dobu pečení a jednoduchá medovo-hořčičná omáčka vše krásně spojí. Podávejte s bramborami a pečenou zeleninou jako lahodný oběd či večeři.
INGREDIENCE
- celý králík, cca 1,5 kg
- 1/2 šálku másla
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 šálek kuřecího nebo zeleninového vývaru
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
- 1/4 šálku medu
- 1 a 1/2 lžičky dijonské hořčice
POSTUP
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Umístěte celého králíka do zapékací misky a hojně ho potřete máslem, ujistěte se, že se dostanete i dovnitř.
- Posypte sušeným tymiánem a lehce dochuťte špetkou soli a čerstvě mletým pepřem.
- Pečte v troubě 30 minut.
- Po 30 minutách vyjměte králíka z trouby a přidejte kuřecí vývar do zapékací mísy.
- Vložte zpět do trouby a pečte dalších 35 až 40 minut.
- Asi pět minut předtím, než králíka vytáhnete z trouby, smíchejte v malé misce med a hořčici.
- Těsně před podáváním králíka lehce pokapejte omáčkou.