Není nic lepšího než nádherný kus voňavého pečeného masa a ještě navíc plněného úžasnou nádivkou z mletého telecího masa, vepřové klobásy a strouhaného sýra. To prostě musíte ochutnat!
INGREDIENCE
- 1 králík (nechte si ho vykostit u řezníka)
- 100 g bílého chleba
- mléko
- 1 vejce
- 300 g mletého telecího masa
- 1 vepřová klobása
- 100 g strouhaného sýra pecorino
- sůl
- černý pepř
- extra panenský olivový olej
- 5 brambor
- 1 červená cibule
- 1 šálek hovězího nebo zeleninového vývaru nebo bílého vína
POSTUP
- Chléb namočte do mléka a vyždímejte, následně smíchejte chléb s mletým telecím masem, vepřovou klobásou, lehce rozšlehaným vejcem a nastrouhaným sýrem pecorino.
- Přidejte špetku soli a trochu mletého černého pepře.
- Důkladně promíchejte.
- Vykostěného králíka položte na prkénko a rovnoměrně ho potřete náplní.
- Začněte králíka rolovat od zadních nohou, poté ho dobře svažte kuchyňským provázkem a potřete solí a pepřem.
- Troubu předehřejte na 200°C a králíka vložte do pekáče spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na měsíčky a červenou cibulí nakrájenou na plátky.
- Pokapejte extra panenským olivovým olejem a pečte asi 40 minut, aby králík zhnědl.
- Po 40 minutách maso zalijte vývarem nebo bílým vínem a snižte teplotu na 180°C.
- Králíka pečte dalších 50 minut a občas ho podlévejte omáčkou.
- Před krájením nechte úplně vychladnout.
- Před podáváním omáčku rozehřejte a nalijte na plátky masa.