Pstruh grilovaný s plátky citrónu, čerstvým koprem a máslem je snadné a chutné jídlo, které je skvělé třeba jako perfektní večeře pro dva!
INGREDIENCE
- extra panenský olivový olej
- 2 pstruzi, vykostění a očištění (necháme mu hlavu a ocas)
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 6 plátků čerstvého citronu tenkých jako papír, se semínky
- několik snítek kopru (nebo bazalky, estragonu, petrželky nebo jiných jemných čerstvých bylinek)
- 1 lžička másla, nakrájená na malé kostičky
POSTUP
- Připravíme si gril na přímý vysoký žár, přičemž jedna část grilu musí vychladnout.
- Zatímco se gril ohřívá, vytvoříme si „loďku“ z odolné hliníkové fólie.
- Zdvojíme nebo ztrojnásobíme vrstvu fólie a kolem okrajů vytvořte asi 2,5 cm okraj.
- Dno „lodě“ vydatně potřeme olivovým olejem, aby se pstruh při grilování nepřilepil.
- Opláchneme pstruhy vodou a osušíme je.
- Ryby otevřeme a posypeme solí a pepřem.
- Přidáme plátky citronu do vnitřku ryb v jedné vrstvě.
- Navrch dáme snítky kopru a kostičky másla.
- Ryby uzavřeme přes nádivku.
- Obě strany ryb potřeme olivovým olejem.
- Umístěte pstruhy do loďky z hliníkové fólie.
- Loďku položíme na rozpálenou stranu grilu.
- Přikryjeme a necháme 3 minuty grilovat, poté loďku přesuneme na studenou stranu grilu.
- Přikryjeme a grilujeme dalších 3-5 minut, dokud nebudou ryby propečené.
- Dobrou chuť!