Vyzkoušejte tento recept na nejlepší dokonale kořeněné a šťavnaté hamburgery. Navíc na ně potřebujete jen pár ingrediencí!
Ingredience
- 700 g libového mletého hovězího masa
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 a 1/2 lžičky kořenící soli
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 4 plátky sýra (volitelně)
- 4 housky na hamburgery
Náplň
- salát
- rajče
- cibule
- okurky
- kečup
- hořčice
- majonéza
Postup
- Předehřejte gril na 190 stupňů Celsia.
- Do velké mísy přidejte hovězí maso.
- Přidejte worcesterskou omáčkou, kořenící sůl, sušený česnek a pepř.
- Pomocí rukou promíchejte ingredience, dokud se nespojí.
- Masovou směs rozdělte na čtvrtiny.
- Vezměte ¼ masové směsi a rukama ji roztlačte do tvaru hamburgerové placičky o tloušťce asi 2 cm.
- Uprostřed placičky udělejte zářez, abyste při grilování zabránili vyboulení uprostřed hamburgeru.
- Opakujte se zbývající masovou směsí a vytvořte 4 burgery.
- Umístěte burgery na gril.
- Grilujte 4-5 minut z jedné strany.
- Otočte hamburgery a grilujte dalších 4–5 minut.
- Pokud přidáváte sýr, položte plátek sýra na každou masovou placičku asi 1 minutu před sundáním burgerů z grilu, aby se sýr mohl rozpustit.
- Maso podávejte na hamburgerových houskách s náplní dle vlastního výběru.