Hlíva ústřičná orestovaná spolu s česnekem a tymiánem, servírovaná na topince s rozpuštěným Brie, je naprosto luxusní záležitost, kterou si skvěle vychutnáte se sklenkou vychlazeného bílého vína.
Ingredience
- 200 g hlívy ústřičné
- 3 lžíce másla
- 6 stroužků česneku, nasekaných
- 1 lžíce bílého vína (volitelně)
- 4 snítky tymiánu
- 4 silné plátky opečených topinek
- 125 g kvalitního sýru Brie
Postup
- Očistěte houby suchým kartáčem, abyste odstranili všechny nečistoty a větší houby natrhejte asi na 2,5 cm kousky.
- Rozehřejte velkou nepřilnavou pánev na středně vysokém plameni, až bude pěkně horká, přidejte máslo, houby a sůl.
- Restujte 2 minuty, promíchejte a přidejte stroužky česneku a víno (pokud používáte).
- Vařte další 1-2 minuty, dokud okraje hub nezezlátnou.
- Přidejte lístky tymiánu a dejte stranou.
- Zahřejte troubu na funkci gril.
- Nakrájejte sýr Brie na asi 5-6 mm plátky.
- Topinky posypte Brie a 1/4 houbové směsi.
- Uspořádejte topinky na plech a položte je pod gril.
- Pečte 1–2 minuty, nebo dokud se Brie mírně nerozpustí a nezhnědne na okrajích.
- Vzhledem k tomu, že se trouby liší, kontrolujte topinky často, ať se vám nepřipálí.
- Dobrou chuť!