Skvělé jídlo proti artritidě. Jedním z nejúžasnějších účinků kopřivy je její schopnost čistit organismus od usazenin kyseliny močové, odvádět žlučové usazeniny z cest žlučovodů a zlepšovat činnost jater, díky čemuž se organismus může zbavit jedovatých látek a posílit žaludek.
Co budeme potřebovat
- 500 gramů čerstvých kopřiv
- 1 cibule
- 220 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 vejce na každou porci
- zakysaná smetana
Postup
- Opláchněte kopřivy pod vodou, abyste je očistili.
- Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a zpěníme na olivovém oleji.
- Cibuli zalijte vývarem a přidejte kopřivy.
- Vše necháme dusit asi 10 minut pod pokličkou. Občas promíchejte, dokud všechny listy neovadnou.
- Osolte, opepřete a vše rozmixujte.
- Podle potřeby dolaďte zakysanou smetanou.
- Špenát můžete podávat se sázeným vejcem a bramborami.