Zázvorová limonáda se šťávou z pomerančů

Zázvorová limonáda se šťávou z pomerančů
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Medová limonáda se zázvorem je svým způsobem kouzelná v tom, že se v ní skutečně mísí sladkost medu, kyselost citronu a koření zázvoru.

Co budeme potřebovat

  • 400 ml vody
  • 1 lžíce medu
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • šťáva z 1 citrónu
  • šťáva ze 3 pomerančů
  • na dolití pramenitou nebo minerální vodu

Postup

  1. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
  2. Zázvor dáme do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou, necháme louhovat.
  3. Tekutinu slijeme přes sítko.
  4. Zázvor vyhodíme.
  5. Výluh okyselíme citronovou šťávou a  osladíme medem.
  6. Přidáme i pomerančovou šťávu.
  7. Výluh podle chuti dolijeme studenou minerální nebo pramenitou vodou s bublinkami.
  8. Vyzkoušený poměr je koncentrát s minerálkou 1:1, tedy 400 ml zázvorového výluhu a 400–500 ml minerálky.
  9. Limonádu ještě doplníme ledem a plátky citrusových plodů.

Limonády se perfektně hodí například k brunchy! Inspirujte se našimi recepty!

Skleničky plné lahodné zázvorovo pomerančové limonády.
Zdroj: cottercrunch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.