Cuketa je prostě všestranná zelenina, ze které jsou i výborné buchty! Zkuste tu naši.
Co budeme potřebovat
- 250 g nastrouhané cukety, osušené
- 300 g odtučněného tvarohu
- 90 g cukru
- 2 velké bílky
- 40 ml řepkového oleje
- 1 velké vejce
- 4 lžičky vanilkového extraktu, rozdělené
- 360 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce strouhanky
- 40 g třtinového cukru
- 40 g nasekaných vlašských ořechů
- 40 g rozinek
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 90 g cukru krystal
- 2 až 3 lžičky odtučněného mléka
Postup
- Ve velké míse prošlehejte cuketu, tvaroh, cukr, bílky, olej, vejce a 3 lžičky vanilky, dokud se dobře nespojí.
- V malé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl; postupně vmícháme do cuketové směsi, dokud se vše nespojí.
- Vymažeme formu na buchtu máslem a posypeme strouhankou.
- Nalijte třetinu těsta do formy.
- Smíchejte třtinový cukr, vlašské ořechy, rozinky, skořici a nové koření, polovinou směsi posypeme těsto.
- Nalijte další třetinu těsta. Posypte zbývající směsí hnědého cukru a nalijte zbylé těsto.
- Pečte při 180 stupních po dobu 55-65 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
- Buchtu nechte zcela vychladnout.
- V malé misce smíchejte cukrářský cukr, zbývající vanilku a dostatek mléka, abyste dosáhli požadované konzistence a buchtu pokapejte.