Tato tvarohová buchta s jablkem a vanilkou chutná skvěle. Co je, ale ještě důležitější je, že tento moučník je velmi nízkokalorický a tudíž vhodný pro lidi, kteří si hlídají postavu.
Co budeme potřebovat
- 200 g tvarohu
- 4 vejce
- cukr, podle chuti
- sůl
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce rýžové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2-3 jablka
Postup
- Troubu předehřejeme na 170°C.
- Do mísy dejte vejce, cukr, sůl a vanilkový extrakt.
- Šlehejte mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
- Rýžovou mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva.
- Přidejte k vejcím a opatrně promíchejte.
- Smíchejte vaječnou směs s tvarohem, dokud nebude směs hladká.
- Těsto vložíme do formy, uhladíme stěrkou.
- Jablka nakrájíme na tenké plátky a položíme na těsto.
- Tvarohovou buchtu pečte 40–45 minut dozlatova.
- Poté vyjměte z trouby a podávejte teplou nebo studenou.
K výborné buchtě nesmí chybět výborná káva. Podívejte se na recenzi těch nejlepších kávovarů Krups a vyberete si ten svůj!