Tolik obávaná a přitom je tak jednoduchá! Recept na omáčku carbonara je hotový během několika minut, ale jeho chuť trvá věčně!
Co budeme potřebovat
- 2 lžičky olivového oleje
- 200 g nakrájené pancetty
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- sůl
- pepř
- 2 žloutky
- 2 vejce
- 60 ml smetany
- 75 g parmazánu, jemně nastrouhaného
- těstoviny
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi na střední teplotu rozehřejte olej.
- Přidejte pancettu a česnek. Vařte a míchejte asi 5 minut, nebo dokud nebude pancetta křupavá.
- Nechte okapat od tuku na papírové utěrce.
- V míse ušlehejte žloutky, vejce, smetanu a tři čtvrtiny parmazánu. Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte vaječnou směs a směs pancetty k uvařeným těstovinám.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Promíchejte na mírném ohni, dokud se ingredience dobře nespojí. Podávejte se zbylým parmazánem.
Potřebujeme-li omáčky více, pak je nejlepší si jako základ uvařit bešamelovou omáčku z másla, mouky a mléka a nakonec v ní nechat rozpustit sýr. Přečtěte si více o bešamelu v našem článku!