Špagety s omáčkou carbonara

Špagety s omáčkou carbonara
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tolik obávaná a přitom je tak jednoduchá! Recept na omáčku carbonara je hotový během několika minut, ale jeho chuť trvá věčně!

Co budeme potřebovat

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 200 g nakrájené pancetty
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • sůl
  • pepř
  • 2 žloutky
  • 2 vejce
  • 60 ml smetany
  • 75 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • těstoviny

Postup

  • Ve velké nepřilnavé pánvi na střední teplotu rozehřejte olej.
  • Přidejte pancettu a česnek. Vařte a míchejte asi 5 minut, nebo dokud nebude pancetta křupavá.
  • Nechte okapat od tuku na papírové utěrce.
  • V míse ušlehejte žloutky, vejce, smetanu a tři čtvrtiny parmazánu. Dochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte vaječnou směs a směs pancetty k uvařeným těstovinám.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Promíchejte na mírném ohni, dokud se ingredience dobře nespojí. Podávejte se zbylým parmazánem.
Pánev krémových těstovin v krémové omáčce z vajec.
Zdroj: jocooks.com

Potřebujeme-li omáčky více, pak je nejlepší si jako základ uvařit bešamelovou omáčku z másla, mouky a mléka a nakonec v ní nechat rozpustit sýr. Přečtěte si více o bešamelu v našem článku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.