Rychlovka k pondělní večeři.
Co budeme potřebovat
- 2 lilky
- 100 g jogurtu
- 100 g zakysané smetany
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- 100 g nakládaných žampionů
- olivový olej
- 2 prolisované stroužky česneku
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
- Lilky podélně rozpůlíme, osolíme a necháme vypotit.
- Vymačkáme přebytečnou vodu.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Vydlabeme dužinu.
- Smícháme jogurt, smetanu, dužinu a žampiony.
- Dochutíme česnekem, solí, pepřem a bazalkou.
- Vydlabané lilky potřeme olivovým olejem a naplníme směsí.
- Pečeme přibližně 50 minut.
- Podáváme.
Jestli milujete asijskou kuchyni zkuste recepty na vietnamský bůček, neboli Bun Cha!