Zapečený plněný lilek se žampiony

Zapečený plněný lilek se žampiony

Rychlovka k pondělní večeři.

Co budeme potřebovat

  • 2 lilky
  • 100 g jogurtu
  • 100 g zakysané smetany
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra
  • 100 g nakládaných žampionů
  • olivový olej
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Postup

  • Lilky podélně rozpůlíme, osolíme a necháme vypotit.
  • Vymačkáme přebytečnou vodu.
  • Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • Vydlabeme dužinu.
  • Smícháme jogurt, smetanu, dužinu a žampiony.
  • Dochutíme česnekem, solí, pepřem a bazalkou.
  • Vydlabané lilky potřeme olivovým olejem a naplníme směsí.
  • Pečeme přibližně 50 minut.
  • Podáváme.
Lahodný lilek zapečený se zeleninou v troubě.
Zdroj: atasteofamore.com

Jestli milujete asijskou kuchyni zkuste recepty na vietnamský bůček, neboli Bun Cha!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.