Tento recept s lilky a mletým vepřovým masem, pikantní česnekovou omáčkou jsou skromným a oblíbeným pokrmem v čínské kuchyni.
Co budeme potřebovat
- 2 dlouhé lilky
- špetka soli
- 60 g mletého vepřového masa
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ polévkové lžíce bílého vína
- 3 polévkové lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 5 cm zázvoru, nakrájený na plátky
- 2 jarní cibulky, bílá polovina a zelená polovina rozdělená
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- špetka cukru
- ½ lžičky sezamového oleje
Postup
- Z lilku odstraňte konce a poté ho nakrájejte na malé.
- Přendejte je do velkého hrnce naplněného vodou, přidejte špetku soli a nechte 10 minut louhovat.
- Nechte zcela okapat.
- Mleté vepřové maso marinujte s mletým zázvorem, špetkou soli a bílým vínem.
- Ve woku nebo na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a lilky 6–9 minut opékejte, dokud lilky nezměknou a nezvadnou.
- Vyndejte lilky a nechte v oleji.
- Přidejte marinované vepřové maso a restujte.
- Maso vyndejte
- Znovu zahřejte asi 1 lžíci oleje na vaření ve woku a smažte bílé části zelené cibule, česnek, zázvor, dokud se nerozvoní.
- Vraťte lilky spolu se smaženým mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, cukrem a sezamovým olejem do pánve a dobře promíchejte.
- Ozdobte nakrájenou cibulkou (zelenou částí) a podávejte s dušenou rýží.
Jestli milujete asijskou kuchyni zkuste recepty na vietnamský bůček, neboli Bun Cha!
Ještě doma nemáte hranatou grilovací pánev? Vyberte si!