Lilek s mletým masem

Lilek s mletým masem

Tento recept s lilky a mletým vepřovým masem, pikantní česnekovou omáčkou jsou skromným a oblíbeným pokrmem v čínské kuchyni.

Co budeme potřebovat

  • 2 dlouhé lilky
  • špetka soli
  • 60 g mletého vepřového masa
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ polévkové lžíce bílého vína
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 5 cm zázvoru, nakrájený na plátky
  • 2 jarní cibulky, bílá polovina a zelená polovina rozdělená
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • špetka cukru
  • ½ lžičky sezamového oleje

Postup

  • Z lilku odstraňte konce a poté ho nakrájejte na malé.
  • Přendejte je do velkého hrnce naplněného vodou, přidejte špetku soli a nechte 10 minut louhovat.
  • Nechte zcela okapat.
  • Mleté vepřové maso marinujte s mletým zázvorem, špetkou soli a bílým vínem.
  • Ve woku nebo na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a lilky 6–9 minut opékejte, dokud lilky nezměknou a nezvadnou.
  • Vyndejte lilky a nechte v oleji.
  • Přidejte marinované vepřové maso a restujte.
  • Maso vyndejte
  • Znovu zahřejte asi 1 lžíci oleje na vaření ve woku a smažte bílé části zelené cibule, česnek, zázvor, dokud se nerozvoní.
  • Vraťte lilky spolu se smaženým mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, cukrem a sezamovým olejem do pánve a dobře promíchejte.
  • Ozdobte nakrájenou cibulkou (zelenou částí) a podávejte s dušenou rýží.

Jestli milujete asijskou kuchyni zkuste recepty na vietnamský bůček, neboli Bun Cha!

Kombinace lilku a mletého masa s rýží.
Zdroj: maralskitchen.com

Ještě doma nemáte hranatou grilovací pánev? Vyberte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.