Lilek s bylinkami

Lilek s bylinkami

Jednoduché, rychlé a chutné!

Co budeme potřebovat

  • 600 g lilku
  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • Hrst listů petržele n
  • 3 lžíce listů estragonu
  • 2 lžíce lístků citronového tymiánu
  • 40 ml jablečného octa a extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Citronové kousky na ozdobu

Postup

  • Předehřejte velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu.
  • Lilek nakrájejte příčně na 1,5 cm silné kousky.
  • Na pánev dejte 3 lžíce olivového oleje, a jakmile je rozpálený, přidejte plátky lilku, dbejte na to, abyste pánev nepřeplnili.
  • Smažte po dobu 5 minut na každé straně nebo do tmavě zlatohnědé, poté vyndejte a položte na talíř.
  • Tento postup opakujte se zbývajícím lilkem.
  • Posypte lilek bylinkami a pokapejte octem.
  • Dochuťte solí a pepřem a jemně promíchejte.
  • Směs lilku dejte na talíř a pokapejte zbylým olivovým olejem.
  • Podáváme s citronem.
Zapékací miska s rajčaty a opečeným lilekm.
Zdroj: nerdswithknives.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.