Vychutnejte si tento lahodný recept na třešňový koláč s křupavými mandlemi a vůní kokosu.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 400 g listového těsta
Na náplň
- 600 g třešní
- ½ lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 1 lžička citronové šťávy
Na polevu
- 120 g kokosu
- 60 g nakrájených mandlí
- 30 g cukru
- špetka soli
- 40 ml mléka
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- ½ lžičky mandlového extraktu
- 1 vejce, rozšlehané
Postup
- Zahřejte troubu na 200 stupňů.
- Vložte listové těsto do koláčové formy.
- Ve velké míse smíchejte všechny přísady na náplň.
- Směs poté navrstvěte na těsto.
- Zakryjte okraje alobalem, abyste zabránili nadměrnému zhnědnutí nebo spálení.
- Koláč pečeme 20 minut.
- Mezitím ve střední misce smícháme všechny ingredience na polevu.
- Polevu rovnoměrně rozetřeme na koláč a pokračujeme v pečení dalších 15 až 30 minut déle, nebo dokud krusta a poleva nezezlátnou, během posledních 10 až 15 minut pečení odstraňte alobal.
Skvěle chutná i k odpolední kávě jako z kavárny. K tomu vám mohou pomoci profesionální kávovary Jura