Tento salát funguje jako skvělý hlavní chod a kombinaci pečeného kuřecího masa, květáku, cizrny, nakládané červené cibule, oliv a rukoly prostě nelze odolat!
INGREDIENCE
- 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže
- 1 středně velký květák nakrájený na 5 cm růžičky
- 5 lžic extra panenský olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/2 malé červené cibule, podélně rozpůlené a nakrájené příčně na tenké plátky
- 3 lžíce šampaňského octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 šálky cizrny
- 1/4 šálku zelených oliv, vypeckovaných a nakrájených na čtvrtky
- 1/4 šálku čerstvých listů petrželky
- 5 šálků rukoly
POSTUP
- Umístěte rošty do horní a dolní třetiny trouby a zahřejte troubu na 220 °C.
- Kuře a květák rozprostřete v jednotlivých vrstvách na samostatné velké plechy na pečení s okrajem.
- Ke kuřeti i květáku přidejte vždy po lžíci oleje, lžičce soli a trochu pepře.
- Plech s kuřetem umístěte do horní třetiny trouby a květák do dolní třetiny a pečte, dokud květák nezezlátne a kuře nedosáhne 74 stupňů Celsia, asi 20 až 25 minut.
- Kuře zakryjte fólií, aby zůstalo teplé.
- Mezitím smíchejte cibuli s octem a 1/4 lžičky soli v malé misce.
- Nechte uležet, dokud cibule nezměkne a nezrůžoví, 10 až 12 minut.
- Cibule sceďte a tekutinu si nechte v misce.
- Rozšlehejte hořčici, 1/4 lžičky soli a trochu pepře do tekutiny scezené z cibule.
- Pomalu vmíchejte zbývající 3 lžíce oleje.
- Kuře nakrájejte příčně na cca 1,5 cm tlusté proužky.
- Ve velké misce smíchejte kuře, květák, cibuli, cizrnu, olivy a petrželku.
- Prolijte dresinkem a poté dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte rukolu a před podáváním znovu jemně promíchejte.
Možná se vám budou hodit i naše recenze digestoří, kde se dozvíte vše potřebné o těchto odsavačech par!