Letní květákový salát s vejci, slaninou a čedarem

Letní květákový salát s vejci, slaninou a čedarem

Tento salát z květáku je naprosto luxusní a pochutnají si na něm i zarytí odpůrci salátů! Výborný dresink a slanina mu navíc dodávají ten správný šmrnc.

INGREDIENCE

  • 1 květák, nakrájený na růžičky
  • olivový olej
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti
  • 3 vejce uvařená natvrdo, oloupaná
  • 6 plátků slaniny, opečené
  • ¼ šálku strouhaného sýru čedar
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky plus další na ozdobu

Na dresink:

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • ⅔ šálku majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ¼ lžičky papriky
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička soli

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. V misce promíchejte květák s olivovým olejem, solí a pepřem.
  3. Rozprostřete v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečte 20–25 minut, v polovině promíchejte, dokud okraje květáku nezačnou hnědnout a růžičky nezměknou.
  5. Vyjměte z trouby, nechte několik minut vychladnout a poté přendejte do velké mísy.
  6. Nakrájejte natvrdo uvařená vejce na poloviny a každou polovinu nakrájejte na 4 díly.
  7. Plátky slaniny nakrájejte nahrubo.
  8. Přidejte vejce a slaninu do mísy spolu s čedarem a jarní cibulkou.
  9. V samostatné misce prošlehejte ingredience na dresink do hladka.
  10. Salát přelijte dresinkem a promíchejte, aby se vše dobře obalilo.
  11. Před podáváním ozdobte extra nakrájenou jarní cibulkou.
  12. Užijte si to!
Květák s vejci, slaninou, sýrem a jarní cibulkou v míse.
www.tasty.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.