Tomuto receptu naprosto nic nechybí! Je křupavý, slaný, sladký, chutný, výživný a snadný na přípravu. Skvěle se hodí na každou grilovačku i piknik a věřte nám, že si ho zamilujete!
INGREDIENCE
- 1 střední květák
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 šálky nakrájeného červeného zelí
- 1 svazek jarní cibulky, bílé a zelené části nakrájené na tenké plátky
- 2 velké řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
- 1/3 šálku nasekaných pistácií
- 1/2 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1 a 1/2 šálku mraženého zeleného hrášku
- 3 medjool datle, zbavené pecek a nakrájené na kostičky
Na zálivku:
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 limetka
- 1 stroužek česneku
- 1 malá šalotka, nakrájená na tenké plátky
POSTUP
- Ostrým nožem rozkrojte květák napůl.
- Listy odstřihněte a dobře omyjte.
- Osušte a poté „oholte“ květák na super tenké plátky.
- Květák dejte do velké mísy, posypte solí a pepřem a dejte stranou.
- Připravte si zálivku.
- Do malé misky dejte olivový olej.
- Nakrájejte šalotku na tenké plátky a ty na velké kousky, poté je přidejte do misky.
- Limetku nastrouhejte najemno na struhadle nad miskou a poté ji nad miskou i odšťavněte.
- Do misky nastrouhejte stroužek česneku.
- Vše promíchejte metličkou.
- Dresink odložte stranou, aby šalotka změkla, než budete mít připravený zbytek salátu.
- Do mísy s květákem přidejte nahrubo nakrájené zelí, nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, nasekané pistácie, nasekanou čerstvou petrželku, hrášek a na kostičky nakrájené datle.
- Salát promíchejte, přidejte dresink a ještě jednou dobře promíchejte.
- Podávejte při pokojové teplotě nebo vychlaďte a podávejte studené.