Jaký lepší způsob, jak se dostat do sváteční nálady, než s nějakým snadným receptem na moučník s pomeranči. Tento perník má všechny chutě Vánoc, a jeho příprava jen pár minut. Moučník je ideální k odpolednímu čaji, k šálku kávy nebo podávaný s kopečkem smetany a čerstvými pomeranči.
- 230 g hrnku quinoa mouky
- 230 g mandlové mouky
- 70 g moučkového cukru
- 1,5 lžičky sody
- 0,5 žičky soli
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 velká vejce
- 200 g jogurtu
- 120 g nastrouhané dýně
- 40 ml rostlinného oleje
- 115 ml rýžového sirupu
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 1 PL čerstvé pomerančové šťávy
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Suché ingredience (kromě mandlové mouky a cukru) prosejte do velké mísy. Přidejte mandlovou mouku a cukr.
- Vmícháme vejce, jogurt, dýni, pomerančovou šťávu a kůru, sirup a olej. Dobře promíchejte.
- Připravte si plech, ten lehce postříkejte olejem a vyložte pečicím papírem. Nalijte směs do plechu.
- Pečte 45–50 minut, nebo dokud ze středu perníku nevyjede čistá špejle.