Pomerančová buchta

Pomerančová buchta
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Tento recept na buchtu plnou pomerančů, vyrobená z čerstvé pomerančové šťávy, kůry a lahodné glazury, přináší citrusový punc každému soustu.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 315 g hladké mouky (proseté)
  • 5 g jedlé sody
  • 5 g soli
  • 4 velká vejce
  • 300 g krupicového cukru
  • 120 ml řepkového oleje
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 300 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy (3-4 velké pomeranče)
  • 15 g pomerančové kůry (nebo více podle chuti)

Na glazuru

  • 80 ml čerstvé pomerančové šťávy (1-2 pomeranče)
  • 5 g pomerančové kůry
  • 200 g cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte plech a dejte stranou.
  • Ve střední misce smíchejte mouku a jedlou sodu a sůl. Dejte stranou.
  • V mixéru vybaveném šlehacím nástavcem vyšlehejte vejce a cukr při vysoké rychlosti, dokud nebudou nadýchaná, asi 5 minut.
  • Do mixéru běžícím na nízkou rychlost pomalu přidávejte olej, dokud se nespojí, a to samé opakujte s máslem.
  • Přidejte pomerančovou šťávu a kůru a pomalu míchejte, dokud se vše nespojí. Přidejte suché ingredience a míchejte, dokud se nespojí.
  • Přelejte těsto do připraveného plechu.
  • Pečte 50–60 minut, dokud zapíchnutá špejle do středu těsta nevyjde čistá.
  • Zatímco se buchta peče, smíchejte dohromady pomerančovou šťávu, kůru a cukr, abyste vytvořili polevu.
  • Ještě teplou buchtu propícháme po celé ploše a přelijeme polevou.
Nadýchaná a jemná buchta z pomerančů s polevou.
Zdroj: cookiesandcups.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.