Vychutnejte si tento lahodný osvěžující recept na moučník s pomerančem, který je ideální pro nadcházející oslavu. Velkou výhodou je, že ho můžeme připravit s dostatečným předstihem a poté rovnou naservírovat.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 1 balíček sušenek (máslové nebo celozrnné)
- 150 g rozpuštěného másla
Na náplň
- 1 plechovka oslazené kondenzované mléko
- 3 žloutky
- šťáva ze 4 čerstvých vymačkaných pomerančů
- špetka soli
Postup
- Sušenky rozdrobíme a spojíme s rozpuštěným máslem.
- Dáme na 30 minut do lednice zchladnout.
- Ztuhlou hmotou pak vyložíme dno a boky koláčové formy.
- Pečme po dobu 8 minut při 180°C nebo do světle hnědé barvy.
- Korpus necháme vychladit.
- Do misky dáme kondenzované mléko, žloutky, pomerančovou šťávu a sůl, vymícháme do hladka.
- Směs nalijeme do předpečeného korpusu.
- Pečeme v troubě dalších 10 minut.
- Vyjmeme z trouby a necháme zchladnout, poté dáme do lednice vychladit asi na 2 hodiny.
- Při servírování můžeme zdobit šlehačkou.
Jak si nejlépe vychutnat dokonalý moučník? No přece s dokonalou kávou a k tomu potřebujete dokonalý kávovar. Jaký si vybrat nejlepší automatický kávovar se dozvíte v naší recenzi!