Super měkká a lahodná čokoládová buchta z cukety je posetá čokoládovými lupínky a přelitá čokoládovou polevou. Toto je nejlahodnější způsob, jak jíst zeleninu.
Co budeme potřebovat
- 250 g hladké mouky
- 60 g neslazeného přírodního kakaového prášku
- 2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 240 ml rostlinného oleje
- 200 g krupicového cukru
- 150 g hnědého cukru
- 4 velká vejce
- 80 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 3 střední nakrájené cukety
- 180 g polosladkých čokoládových lupínků
- čokoládovou polevou nebo vanilkovou polevou
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte dvě dortové formy a dejte stranou.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- V další velké míse pomocí ručního nebo stojanového mixéru prošlehejte olej, krystalový cukr, hnědý cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilku a cuketu, dokud se nespojí.
- Nalijte do suchých surovin a šlehejte na střední rychlost, dokud se úplně nespojí.
- Vmíchejte čokoládové lupínky. Těsto bude mírně husté.
- Těsto rovnoměrně nalijte do dortových forem.
- Pečte asi 25–32 minut, nebo dokud nejsou koláče propečené.
- Pro otestování propečenosti zapíchněte do středu buchty párátko. Pokud vyjde čisté, je hotovo.
- Nechte buchtu před nanesením polevy a sestavením zcela vychladnout.
- Nejprve velkým zoubkovaným nožem odřízněte tenkou vrstvu z vrchů koláčů, abyste vytvořili rovný povrch.
- Na vršek první části cuketové buchty rovnoměrně potřete polevou. Navrch položte 2 buchtu a potřete zbylou polevou po celém povrchu a po stranách. Navrch natřeme zbytky polevy.
- Podle potřeby ozdobte čokoládovou polevou nebo mini čokoládovými lupínky. Nakrájejte a podávejte.
Abyste mohli ingredience pořádně vyšlehat, je potřeba mít ten nejkvalitnější mixér. Vyberte si díky naší recenzi!