Hrníčková cuketová bábovka s oříšky

Hrníčková cuketová bábovka s oříšky
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Bábovku z cuket si připravte, když už nebudete vědět co s nadměrnou úrodou cuket, kdy je jejich úroda téměř nekonečná.

Je skutečně jednoduchá a rychle připravená. A navíc vydrží vláčná i týden, když náhodou kousek zbude.

Co budeme potřebovat

1 hrnek = 300 ml

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek nastrouhané cukety
  • 1/2 hrnku sekaných ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Postup

  • Všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto, vlijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě ze začátku 180°C, pak zmírníme na 160 °C, dokud vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou.
  • Pečeme asi 45 minut.
Krásná a lahodná bábovka na bílém podnose s čokoládovou polevou.
Zdroj: noshingwiththenolands.com

Tak jako cuketa patří k létu a z ni připravené moučníky, tak k moučníkům patří určitě i nějaký osvěžující nápoj.
Můžete zkusit připravit limonádu z bezových květů, domácí džus, nebo ovocnou limonádu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.