Polévka ze zelených fazolek na kyselo

Polévka ze zelených fazolek na kyselo

Výborná krémová polévka ze zelených fazolek a brambor potěší celou vaši rodinu a navíc ji máte hotovou raz dva!

INGREDIENCE

  • 200 g zelených fazolek, mražených nebo nakládaných
  • 3 střední brambory
  • bobkový list
  • voda
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a ocet k dochucení
  • vajíčka (volitelně)

POSTUP

  1. Připravte si hrnec, do kterého dejte nakrájené fazolky, očištěné a nakrájené brambory, bobkový list, trošku soli a zalijte vodou.
  2. Pokud použijete nakládané fazolky, tak nejprve nechte brambory trochu povařit a fazolky přidejte trošku později, aby se vám úplně nerozvařily.
  3. V extra nádobce si rozmíchejte smetanu na vaření s hladkou moukou.
  4. Když budou brambory a fazolky měkké, tak přidejte směs smetany s hladkou moukou a povařte asi 5 minut.
  5. Na závěr dochuťte octem a podle potřeby solí.
  6. Pokud chcete, můžete do polévky přidat i vajíčka.
  7. Ty můžete buď uvařit v extra hrnci natvrdo, a pak si je dát do talíře nebo je můžete uvařit přímo v polévce.
  8.  Vajíčko rozbijte do naběračky, a tu pomalu ponořte do polévky.
  9. Počkejte, až se vajíčko zatáhne a trošku svrchu uvaří a poté jej do polévky vyklopte.
  10. K polévce se hodí čerstvé pečivo a máte-li rádi sladko-kyselé chutě, tak na závěr můžete do polévky přidat i trošku cukru.
Krémová polévka s fazolkami, bramborami a vejcem servírovaná v hlubokém talíři a ozdobená bylinkami.
www.kamzakrasou.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.