Recepty na závin s mákem na 5 způsobů. Sladká tečka ke kávě

Přemýšlíte, co si upéct ke kávě nebo na oslavu či návštěvu?

Inspirujte se našimi recepty na makový závin, ze kterých si jistě vyberete tu svou oblíbenou variantu.

Není to nic náročného a chutnat to bude všem mlsným jazýčkům.

Těsta můžeme kombinovat s množstvím různých nádivek. Můžeme kombinovat tvaroh z různých druhů ovoce – meruňkami, broskvemi, drobné ovoce, stejně tak ořechy.

Mák a jeho blahodárné účinky na naše zdraví

Na mák existují dva druhy pohledu. Jednak se jedná o léčivou rostlinu – tedy drogu a jednak jako potravinu. V máku dominuje logicky tuk, přičemž zde převažují mastné kyseliny – vínenenasycené a mononenasycené. Mák je také zdrojem vlákniny a kvalitních bílkovin.

Tento druh rostliny je bohatým zdrojem minerálních látek, zejména obsahuje vápník. V přírodě zřejmě nenalezneme potravinu, která by byla bohatší na vápník. Co s týče minerálních látek, obsahuje velké množství hořčíku, fosforu a manganu. Vitamíny jsou zastoupené vitaminem E a B.

Teď už víme, že je mák opravdu blahodárný na naše zdraví. Inspirujte se našimi tipy na makové náplně ať máte kam sáhnout při přípravě další makové dobroty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.