Vyzkoušejte tuto chutnou přílohu, která se skvěle hodí ke grilovanému či pečenému masu. Servírovat tento pokrm však můžete i samostatně jako lehký hlavní chod.
INGREDIENCE
- 500 g zelených fazolek, nakrájených
- 500 g kvalitních konzervovaných rajčat
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno a/nebo 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- několik lístků čerstvé bazalky (volitelně)
POSTUP
- Orestujte si cibuli a/nebo česnek na olivovém oleji.
- Poté přidejte konzervovaná rajčata a nechte dusit.
- Mezitím blanšírujte nakrájené zelené fazolky v dobře osolené vodě, dokud nebudou křupavé.
- Poté sceďte a přidejte je do rajčatové omáčky spolu s trochou vody z vaření a nechte je v omáčce dusit do měkka.
- Dobrou chuť!