Fazolky v rajčatové omáčce

Fazolky v rajčatové omáčce

Vyzkoušejte tuto chutnou přílohu, která se skvěle hodí ke grilovanému či pečenému masu. Servírovat tento pokrm však můžete i samostatně jako lehký hlavní chod.

INGREDIENCE

  • 500 g zelených fazolek, nakrájených
  • 500 g kvalitních konzervovaných rajčat
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno a/nebo 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej
  • několik lístků čerstvé bazalky (volitelně)

POSTUP

  1. Orestujte si cibuli a/nebo česnek na olivovém oleji.
  2. Poté přidejte konzervovaná rajčata a nechte dusit.
  3. Mezitím blanšírujte nakrájené zelené fazolky v dobře osolené vodě, dokud nebudou křupavé.
  4. Poté sceďte a přidejte je do rajčatové omáčky spolu s trochou vody z vaření a nechte je v omáčce dusit do měkka.
  5. Dobrou chuť!
Zelené fazolky s omáčkou z rajčat.
www.memoriediangelina.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.