Zapékaná čočka

Zapékaná čočka

Zapečte si čočku spolu s kečupem, zázvorem, hořčicí, balsamikem, javorovým sirupem a dalšími skvělými ingrediencemi a budete překvapeni, jakou pochoutku tím vykouzlíte!

INGREDIENCE

  • 2 hrnky čočky
  • 4 hrnky vody na zalití čočky
  • 1 střední cibule na kostičky
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 hrnku kečupu
  • 1/4 hrnku dijonské hořčice
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku balsamikového octa
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • sůl, pepř

POSTUP

  1. Propláchněte čočku, v hrnci ji zalijte vodou a přiveďte k varu.
  2. Ztlumte teplotu a vařte asi 30 min.
  3. Pozor, čočka se nesmí rozvařit.
  4. Předehřejte troubu na 180°C. 
  5. Mezitím na pánvi osmažte cibulku s česnekem na olivovém oleji.
  6. Slijte vodu z čočky a 1 hrnek čočkové vody si dejte bokem.
  7. Čočku dejte do zapékací mísy, přilijte hrnek čočkové vody a přidejte všechny ostatní ingredience.
  8. Dobře promíchejte.
  9. Pečte pod poklicí přibližně hodinu.
  10. Posledních 15 minut pečte bez poklice.
  11. Průběžně dolévejte vodu, pokud by hrozilo, že se čočka začne připalovat.
  12. Zapékaná čočka je výborná sama o sobě nebo ji můžeme servírovat s dobrou rýží.
Zapečená čočka ve skleněné míse na plechu.
www.awaytogarden.com

Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Podívejte se na naše recenze na hlubší pánve s poklicí vhodné do trouby.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.