Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň využívá předního hovězího; podušeného v pikantní směsi, které mu dodá správný říz.
Co budeme potřebovat
- 1000 g mletého hovězího masa
- 2 plechovky pečených fazolí v rajčatové omáčce
- 1 ledový salát
- 3 rajčata
- 1 svazek koriandru
- 1 bílá cibule
- 100 g sýru čedar
- 180 g zakysané smetany
- 200 g guacamole
- sůl
- pepř
- 8 tortill
Postup
- Mleté libové maso osolíme, opepříme a nasucho dáme opékat na rozpálenou pánev.
- Oheň stáhněte na půlku a maso opékáme do hněda, aby bylo sypké.
- Mezitím nakrájíme rajčata na kostičky a cibuli, koriandr najemno.
- Promícháme, osolíme, opepříme a salát necháme odpočinout.
- Do další pánve vlijeme fazole, přivedeme k varu a necháme probublávat, dokud se rajčatová šťáva nezredukuje a nezhoustne.
- Když jsou fazole prohřáté, přilijeme je k masu a necháme společně ještě chvíli vařit.
- Pšeničné placky ohřejeme a naplníme masovou směsí a nasekaným ledovým salátem, poklademe sýrem a zabalíme.
- Podávejte s rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a guacamole.
K hovězímu masu se skvěle hodí houby! Vychutnejte si tento recept na plněnou tortillu s těmi nejlepšími houbami, které najdete v našich lesích. O tom jak správně houbu vybrat a použít, je napsáno v našem katalogu hub!
Máte strach, že vám tortilly během přípravy vychladnou. Klidně je dejte na chvilku zapéct do sendvičovače. Pokud oceníte radu s výběrem tohoto pomocníka, mrkněte na tipy, jak vybrat nejlepší toustovač.
Možností čím plnit tortill je spousty. Sem patří dušené houby, protože i ty se hodí do tortill. Další možností mohou být i ryby nejčastěji konzervované například tuňák. Vše můžeme ještě doplnit zeleninou, uzeninou nebo i omáčkou.