Nepečený dort s jablky má všechny chutě, které byste od tohoto dezertu čekali. Základ je vyroben z grahamových sušenek, takže nemusíte ani zapínat troubu!
Co budeme potřebovat
Na krustu
- 330 g grahamových sušenek (drcené)
- 85 g másla (rozpuštěného)
Na jablka
- 1 balení (85 g) citronového želé
- 1 lžička koření na jablečný koláč
- 300 ml vody
- 5 středních jablek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na tenké plátky)
Na pudink
- 1 balení (85 g) vanilkového pudinku
- 80 ml vody
Postup
- Na krustu přidejte rozpuštěné máslo k rozdrceným grahamovým sušenkám a pomocí vidličky dobře promíchejte.
- Nasypte sušenkovou směs do dortové misky. Sušenky vmáčkněte do formičky, aby vznikl pevný základ pro jablečný dort.
- Na jablečnou náplň si do velkého hrnce na středně vysokou teplotu přidejte želé, koření na jablečný koláč, vodu a plátky jablek.
- Míchejte, dokud nebudou všechna jablka obalená.
- Směs přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na středně nízkou a přikryjte.
- Vařte 8-12 minut, nebo dokud jablka nezměknou.
- Na pudinkovou směs, v misce smíchejte pudingovou směs a vodu.
- Nakonec pudinkovou směs vlijte do jablečné směsi a promíchejte, aby se vše spojilo. Měli byste vidět, že směs začne okamžitě houstnout.
- Za občasného míchání pokračujte asi minutu ve vaření, dokud směs nezhoustne.
- Nalijte jablečnou směs do krusty a nechte ji asi 5 minut odležet, než ji dáte do lednice vychladit asi na 3 hodiny.
S jablky je také skvělý a oblíbený štrúdl. Zkuste jej taky!