Stará dobrá rakouská klasika na čokoládový dort, doplněné o jablka, která ho neskutečně zjemní, a to tak, že se vám tento jablečný koláč doslova rozplyne na jazyku.
Co budeme potřebovat
- 4 jablka
- 150 g vlašských ořechů
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 1/2 hrnku mléka
- 3 lžíce kakaa
Na krém
- smetana ke šlehání
- 3 vlašské ořechy
- 1 ztužovač šlehačky
Na ozdobu
- 5 ořechů
- 50 g strouhané čokolády na vaření
Postup
- Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, mouku, kakao a vyšlehaný sníh z bílků.
- Oparně vmícháme rozemleté ořechy a nadrobno nastrouhaná jablka.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180 ºC asi 40 minut.
- Krém si připravíme z vyšlehané smetany se ztužovačem, smíchanou s namletými vlašskými ořechy.
- Korpus rozřízneme a naplníme polovinou krému.
- Druhou polovinu naneseme navrch dortu.
- Posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme půlkami ořechů.